ASO, KTÓRYCH UNIKAC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ASO Murawski w Wieliczce:
    -nic się nie da u nich kupić - poszukiwanie w ETCE trwa ok 20min i kończy się najczęściej niepowodzeniem-kilka razy próbowałem tam coś bezsutecznie kupić, aż w końcu się poddałem (a mieszkam obok) i jeżdżę na Zakopiańską
    -mieli mi założyć gratis alarm do auta - założyli, ale bez czujek ultradźwiękowych
    -zamówione czujniki ultradźwiękowe sprowadzali przez 2msc (w tym czasie mówili mi, że albo zapomnieli zamówić, albo zamówili złe) w końcu się poddałem i zamówiłem w innym miejscu
    -teściu pojechały mi naprawić Fabię, bo ciekło z klimy. Zamiast naprawić odpływ z klimy o co zostali poproszeni (drzwi były już wcześniej uszczelniane) to rozebrali kolejny raz drzwi, a po zjebce dopiero przetkali odpływ - rezultat 80PLN za rozebranie drzwi i 20PLN za przetkanie odpływu
    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• marte
      Rider
      • 2007
      • 259

Re: ASO, KTÓRYCH UNIKAC

Zamieszczone przez MisiekWAW
      Zamieszczone przez marte
      Zamieszczone przez maranko
      Wpiszcie, które ASO omijac z daleka, mysle ze to nam wszystkim przysporzy mniej stresow przy okazji wizyt w serwisie...
      Należy wspomnieć również o ASO P.H. Maria Śliwka w Katowicach i Zabrzu. Uciekać jak najdalej.
      Zamieszczone przez MiKruS
      Prosze o rzeczowe wypowiedzi bez zbednych emocji. Jesli jest oskarzenie to niech bedzie chociaz krotkie uzasadnienie.

Jesli cisnienie sie komus niezdrowo podniesie to temat zostanie zamkniety - uprzedzam z gory.
      Po naprawie blacharskiej: Plamy na lakierze. brak wygłuszenia i uszczelnienia drzwi, nie dali rady ustawić prawidłowo geometrii, prawdopodobnie uszkodzili lusterko i zaszpachlowali nie informując mnie o tym (wyszło po gwarancji), pobrudzili podsufitke. Można wymieniać w nieskończoność. Naprawy lakiernicze robią również w Katowicach, gdzie nie ma lakierni :shock: :shock:

Komentarz

• andriu21tg
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1499

Zamieszczone przez shado
        ASO Murawski w Wieliczce:
        -nic się nie da u nich kupić - poszukiwanie w ETCE trwa ok 20min i kończy się najczęściej niepowodzeniem-kilka razy próbowałem tam coś bezsutecznie kupić, aż w końcu się poddałem (a mieszkam obok) i jeżdżę na Zakopiańską
        -mieli mi założyć gratis alarm do auta - założyli, ale bez czujek ultradźwiękowych
        -zamówione czujniki ultradźwiękowe sprowadzali przez 2msc (w tym czasie mówili mi, że albo zapomnieli zamówić, albo zamówili złe) w końcu się poddałem i zamówiłem w innym miejscu
        -teściu pojechały mi naprawić Fabię, bo ciekło z klimy. Zamiast naprawić odpływ z klimy o co zostali poproszeni (drzwi były już wcześniej uszczelniane) to rozebrali kolejny raz drzwi, a po zjebce dopiero przetkali odpływ - rezultat 80PLN za rozebranie drzwi i 20PLN za przetkanie odpływu
        zgadzam sie z toba partacze jakich malo.. ja sie kiedys rozpisywalem na ich temat na forum.. Jedyna kumata osoba to P. Wojtek ale on tam akuram jest kier. od sprzedazy.. Reszta ludzi z łapanki..

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Zamieszczone przez MisiekWAW
          marte napisał/a:
          maranko napisał/a:
          Wpiszcie, które ASO omijac z daleka, mysle ze to nam wszystkim przysporzy mniej stresow przy okazji wizyt w serwisie...

Należy wspomnieć również o ASO P.H. Maria Śliwka w Katowicach i Zabrzu. Uciekać jak najdalej.

MiKruS napisał/a:
          Prosze o rzeczowe wypowiedzi bez zbednych emocji. Jesli jest oskarzenie to niech bedzie chociaz krotkie uzasadnienie.

Jesli cisnienie sie komus niezdrowo podniesie to temat zostanie zamkniety - uprzedzam z gory

Śliwka : piszą że wymieniają elementy a w rzeczywistości jest lipa i nic nie zmieniają , wymiana oleju na zleceniu nie zawsze jest wymianą, na papierze tak ,w silniku niestety nie.
          Swego czasu dużo aut znikało po przeglądach.
          Kopiowali kluczyki i zgrywali immo gotowy kluczyk dostawał złodziej , kradzież zajmowała chwilę. Ponoć już w tej sprawie złapali kogo trzeba ale strach jechać do takiego serwisu bez obaw.
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• metrotest
            Rider
            • 2006
            • 506
            • Volkswagen
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Pomysł dobry tylko warto by go uporządkować. Proponuję jakąś listę z nazwą salonu i miastem na początku wątku z linkiem do danej wypowiedzi. Inaczej jak się temat rozrośnie to się pogubimy.

Komentarz

• abyk
              Rider
              • 2009
              • 370

ja odradzam lelek gliwice portowa ja sie umawialem z 3moze 4 razy na wizyty / naprawy i jak pojechalem okazywalo sie ze nie ma mnie na dany dzien wpisany ze tak jak bym wogule nie dzwonil itp wsumei polecam SLiwka w zabrzy jako servis, maja duzo taniej naprawy niz lellek nie wiem jak to wyglada kupno itp ale jako naprawa itp zeczy maja umnei duzy + to zalezy kto co lubi i co oczekuje od servisu
              Była O1 i Superb 1 jest AUDI S3 8L Quattro
              Jest 235 KM kolejne konie czekają
              Nowy Projekt http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84113

http://www.pro-tune.pl - Polecam

Komentarz

• Jareczek71
                Drive
                S_OCP Member
                • 2005
                • 88

Re: ASO, KTÓRYCH UNIKAC

ASO Gruchacza Warszawa - nie polecam.
                Przegląd tzw. zerowy to fikcja. Wydali mi nowe auto bez nakładki umożliwiającej odkręcenie śrub zabezpieczających koła. Przejechałem tak ładnych kilka tysięcy km i sprawa wyszła dopiero przy wymianie kół na zimowe. Na prośbę o uzupełnienie nakładki lub założenie kompletu śrub z właściwą nakładką założyli drugi komplet śrub zabezpieczających bez zdjęcia pierwszego. Dopiero po kolejnej interwencji zdjęli komplet śrub zabezpieczających, do których brakowało nakładki. Dodatkowo wycieraczki aero mazały od razu od wyjazdu z salonu - tak jakby nie były nowe. Pewnie komuś się te nowe przydały...
                O2 2.0 FSI (BVY) Elegance 150 KM 200 Nm ...najbardziej aksamitny silnik benzynowy VW...

Komentarz

• marte
                  Rider
                  • 2007
                  • 259

Zamieszczone przez abyk
                  ja odradzam lelek gliwice portowa ja sie umawialem z 3moze 4 razy na wizyty / naprawy i jak pojechalem okazywalo sie ze nie ma mnie na dany dzien wpisany ze tak jak bym wogule nie dzwonil itp wsumei polecam SLiwka w zabrzy jako servis, maja duzo taniej naprawy niz lellek nie wiem jak to wyglada kupno itp ale jako naprawa itp zeczy maja umnei duzy + to zalezy kto co lubi i co oczekuje od servisu
                  Jesteś chyba pierwszą osobą, która uważa że u Sliwek jest tanio i fachowo....

Komentarz

• Amalus
                    Classic
                    • 2009
                    • 20

Jeszcze słowo o ASO Auto Wimar Jerozolimskie. Po wymianie oleju w tym ASO i przejechaniu około 80km zapaliła się lampka oleju. Okazało się, że bagnet jest suchy jak pieprz. Myślałem, że tak podstawowa czynność jak wymiana oleju w silniku nie sprawia już nikomu problemu. Ostatnio udałem się do Auto Zalewscy Skoda w Jankach. Obsługa miła, zaprosili na warsztat pokazać co wg nich do wymiany lub naprawy, przy czym decyzję pozostawili mnie. Rachunek mniejszy niż zakładany na początku. Nic na siłę. Wrażenie pozytywne, tylko czy ktoś odniósł podobne. Napiszcie, jeżeli korzystaliście z tego serwisu.

Komentarz

• krzycho*
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 201

Nic nie mogę znaleźć na temat ASO Auto Wimar na modlińskiej może ktoś coś „doświadczył”? ja odbieram na 99% w sobotę (Octavia Tour 1.6 z LPG) i czekam na wszelkie sugestie, co do moich dotychczasowych odczuć to jest bardzo dobrze (można się dogadać) oby tak było dalej kiedy już wyjadę z salonu.

Komentarz

• ruwado
                        RS
                        • 2009
                        • 14892
                        • Octavia IV (NX3)

No to co do Sinclana - Zakręt - moje odczucia się potwierdzają. Od 4,5 roku i 95.000 km chyba się pogarsza. Kiedyś było lepiej, teraz, wszystko co się zgłosi to albo jest "w porządku - tak ma być", albo udają głupa, że nic nie stwierdzają. Dopiero jak wyproszę zza kierownicy "doradcę serwisowego" i sam pokażę o co chodzi, robią zdziwioną minę "aha tooo...". Po wymianie manetki od kierunkowskazów przy kierownicy, już dwa razy poprawiali, bo kierownica przy obracaniu chrzęści i nie mogą zrobić dobrze. Może za trzecim razem się uda. Jak pojechałem po sprawdzenie sondy lambda (bo po wyjeździe wakacyjnym miałem "checka" z tym błędem), to po umówieniu na konkretną godzinę padło przez telefon "pan przyjedzie to sprawdzimy - nie ma problemu". I problemu faktycznie nie ma (wg, nich), bo powiedzieli, że teraz nie ma błędu, a sondę sprawdzą jak przyjadę kiedy indziej, bo teraz nie ma kto pojeździć z podłączonym kompem - wszyscy zarobieni (chyba nawet ten, który był przypisany dla mnie). Paranoja.
                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• vwojtas
                          Drive
                          • 2008
                          • 92

SInclan zakręt

Witam to i ja dorzucę swoje 3 grosze.
                          Ponieważ mam do nich rzut beretem, a jestem z natury leniwy i kupowałem juz tam auta (wczesniej fabię) jeżdze do nich. Za czasów fabii rzwczywiście 0 problemów, natopmiast po odbiorze octavii dobre wrazenie trwało do momentu wyjechania samochodem z salonu. Dla mnie jedynym fachowcem tam jest p. Marcin Salomoński (kierownik sprzedaży), facet konkretny, kompetentny, nie znudzony i otwarty na sugestie. Zanim kupiłem octawie miałm 6 jazd próbnych, zero marudzenia, zniecierpliwienia etc.
                          Schody zaczeły się przy pierwszej usterce, zapalił się check, panowie skasowali błąd i twierdzili ze jest ok. Zaraz po tym zaczęły falować obroty na wolnych, pojechałem i powiedzialem ze jestnie halo. Oni że jest ok bo komp nic nie pokazuje, a widać ze silnikiem telepie. Po przepychance w końcu się wzięli, z wielką łachą i okazało się ze wtryskiwacz 3 cylindra sieje. Potem była pompa wody, która wydawała piski a serwis głuchy (po trzeciej wizycie i zjebce wymienili), potem było lusterko ze TTTM (wydalwłao gwizd, sam naprawiłem). Lista jest długa.
                          Wkuriwa mnie u nich to, że traktują człowiek jak traktorzystę, że się nie zna i dupę zawraca, że trzeba tam przyjechac po kilka razy z jedną usterką bo za pierwszym serwis nie widzi, nie słyszy nie umi, że TTTM etc, zero proklienckiego podejscia do tematu, a przeciez ASO powinno świecić przykładem dla innych.
                          Dla mnie to żenada do kwadratu. Jak raz zwróciłem uwagę panu doradcy serwisowemu że jest opryskliwy to zjebał mnie, że się go czepiam i że jestem trudnym klientem. No żesz do K. nędzy kto tu jest dla kogo??
                          Pozatym nie słuchają tego co się do nich mów, tylko piszą beznamiętnie to co im mówię, na jednych kwicie przyjecia do serwisu wpisali trzy razy tę samą usterke :-))
                          Na koniec (bo juz tam nie jeżdzę) powiedziałem, że zwykły warsztat podparty drabiną u pana Henia jest bardziej fachowy niz ten ich teatrzyk w ładnej oprawie. Że powinni się przerzucic na maszyny rolnicze i to tez nie wiadomo czy by czegoś nie zjebali.
                          Zmieniłem serwis na Gruchacza i jest zero problemów.
                          Kolega pisał wczesniej że są słabi, ja na razie tego nie stwierdziłem.

Pozdrawiam
                          Pozdrawiam wojtas
                          O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR

Komentarz

• shado
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 5315
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mnie kiedyś na Zakopiańskiej gość od sprzedaży aut powiedział, że im się najzwyczajniej w świecie nie opłaca robić nic na gwarancji bo SAP za mało za to płaci. Natomiast po gwarancji to z otwartymi ramionami. Zapytałem jak to jest, że im się nie opłaca skoro widzę, że na serwisie pusto, samochodów nie ma, to chyba lepiej mało niż nic... jakoś nie miał na to odpowiedzi... Ale skoro ktoś mnie w dupę rżnie (za przeproszeniem) w czasie gwarancji, to po gwarancji mnie tam tym bardziej nie zobaczy... ale ASO chyba jeszcze tego nie zrozumiało...

Komentarz

• krzys301
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 244
                              • Octavia I (1U2)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

dodam jeszce skode Plichte z gdanska, gdzie na uwagi o ciezko wchodzacych biegach, jedynki i dwojki (octavia tour 1.6) , tzw doradca serwisowy powiedzial, ten typ tak ma i trzeba bylo kupic octavie 2 lub 1 TDI.
                              Jeszce jedno, wyjasnil mi co oznacza nazwa TOUR, jest to samochod do pracy jak tur
                              Dzis zaluje, ze kupilem nowy samochod, niby jest gwarancja, ale kopia cie w dupe jak u jakiegos cwaniaka z autohandlu, niestety.

Komentarz

• shado
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 5315
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to mi na Zakopiańskiej powiedzieli, że jak chciałem zamykać tylną klapę bez trzaskania to sobie mogłem kupić Passata. To samo na uwagę, że jak ruszam lusterkiem to włączają mi się wycieraczki

Komentarz

• pajczaki
                                  Rider
                                  • 2007
                                  • 316

sinclan zakret - straszna obsluga i kosmiczne ceny...
                                  auto wimar modlinska - fantasci... jak mozna powiedziec, ze 1.8t 150km wyciaga spokojnie na 3 biegu 180kmh??
                                  taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
                                  sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• ruwado
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 14892
                                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez vwojtas
                                    Wkuriwa mnie u nich to, że traktują człowiek jak traktorzystę, że się nie zna i dupę zawraca, że trzeba tam przyjechac po kilka razy z jedną usterką bo za pierwszym serwis nie widzi, nie słyszy nie umi, że TTTM etc,
                                    albo, widzi i umi tylko się nie chce - "Pan pojeździ jeszcze trochę i jak się nie polepszy to zobaczymy..." - dokładnie tak to tam wygląda.

Jak strzelił mi wskaźnik od temp. płynu chłodzącego, to powiedzieli, że wykasowali błąd nie będą wymieniać, bo może to był jednorazowy defekt "po co narażać pana na koszty - czujnik trochę kosztuje". Po 2 tygodniach musieli wymienić, bo nic się nie zmieniło, a o kosztach jeżdżenia na 2 wizyty w serwisie nikt nie wspomniał (oczywiście + koszt wymiany czujnika). Zawsze można klienta spławić na 1 - 2 tygodnie (po co się od razu brudzić) - o może natręt już nie przyjedzie?

W sumie trzymają mnie tam tylko OT i GDM - bo co roku jeżdżę poza nasz kraik, ale zmieniłem taktykę i wszystko co inne zacznę robić w serwisie obok roboty - przynajmniej mają dobra renomę.
                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• tomasz0328
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 57

Zamieszczone przez Sebastian_M26
                                      ASO Tarnowskie Góry

Doradca serwisowy ma z 18lat i może udzielić tylko odpowiedzi które piszą w instrukcji obsługi

zupelnie nie rzeczowy post- co ma piernik do wiatraka?

a na pytanie co to może być lub co się w nich najczęsciej psuje odpowiada że nie wie

Auta na szczęście tam nie serwisuje bo na dzień dobry fachowością tam nie świecą

UNIKAĆ

a co do wrozenia z fusow-to tak jak na forum, wielu oczekuje ze odpowiedz na bolaczki swojego auta znajda natychmiast

[ Dodano: Pią 30 Paź, 09 22:15 ]
                                      Zamieszczone przez krzys301
                                      dodam jeszce skode Plichte z gdanska, gdzie na uwagi o ciezko wchodzacych biegach, jedynki i dwojki (octavia tour 1.6) , tzw doradca serwisowy powiedzial, ten typ tak ma i trzeba bylo kupic octavie 2 lub 1 TDI.
                                      Jeszce jedno, wyjasnil mi co oznacza nazwa TOUR, jest to samochod do pracy jak tur
                                      Dzis zaluje, ze kupilem nowy samochod, niby jest gwarancja, ale kopia cie w dupe jak u jakiegos cwaniaka z autohandlu, niestety.

no i powiem Ci , ze co do biegow to mial racje

Komentarz

• vwojtas
                                        Drive
                                        • 2008
                                        • 92

Zamieszczone przez ruwado
                                        albo, widzi i umi tylko się nie chce - "Pan pojeździ jeszcze trochę i jak się nie polepszy to zobaczymy..." - dokładnie tak to tam wygląda.

Dokładnie tak
                                        Ja ich osrałem, śmigam teraz na Gruchacza z najmniejsza pierdołą (ostatnio wymieniali mi daszek przeciwsłoneczny he he, ale naprawdę się zapsuł) i zero problemów czy marudzenia. Zbliża mi się przegląd po 30 kkm i sądzę że będzie on ostatni w ASO. Ponieważ silnik jest prosty, następne przeglądy będę robił sam (sąsiad ma VAGA, spec od elektroniki i czipów). Płacić tysiaka za przegląd to przegięcie, ale co robić takie sa koszty posiadania nowej furki:-)
                                        Ogólnie dostałem kubeł zimnej wody na łeb jeśli chodzi o fachowość i poziom obsługi w ASO. Wiem, że są i dobre ASO i prawdziwi fachowcy pracujący w nich, ale jest ich zdecydowane mniej. Przeważnie to cwaniactwo, chęć oszukania klienta, wprowadzenia w błąd, niedopowiedzenia, ogólne działanie na szkodę klienta. Dla mnie ASO powinno świecić przykładem i być mocno pro klienckie.
                                        Jeśli chodzi o inne ASO to ukłony dla pana kierownika (p. Dubiel) serwisu ASO Fiata (serwisuję tam fiacika) na Rydygiera za bardzo fachowe i miłe podejście do problemu, miłą współpracę. Dużo się zmieniło w tym ASO, bo dotychczas mieli szmatławą opinię. Jak widać są fachowcy i do takich super byłoby zawsze trafiać.;-)
                                        Podsumowując moje przynudzanie ODRADZAM wszystkim serwis w ASO ZAKRĘT, polecam natomiast pana Marcina Salomońskiego (kierownik sprzedaży), facio daje spore upusty i jest skory do negocjacji, jazd próbnych etc, fachowe podejście do sprawy. Reszta na jego tle jest marnym cieniem wg mnie .
                                        Pozdrawiam wojtas
                                        O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR

Komentarz

• Stefan_KTP
                                          Drive
                                          • 2009
                                          • 65

Zamieszczone przez krzycho*
                                          Nic nie mogę znaleźć na temat ASO Auto Wimar na modlińskiej może ktoś coś „doświadczył”? ja odbieram na 99% w sobotę (Octavia Tour 1.6 z LPG) i czekam na wszelkie sugestie, co do moich dotychczasowych odczuć to jest bardzo dobrze (można się dogadać) oby tak było dalej kiedy już wyjadę z salonu.
                                          mam do nich najbliżej, ale to już koniec zalet. bardzo odległe terminy, trzeba się umawiać przynajmniej na 8 dni wcześniej. wykrywalność usterek raczej słaba, ale jestem przekonany, że wynika z lenistwa pracowników. Ostatnio chciałem podjechać do nich z kilkoma usterkami. Oprócz standardowego długiego oczekiwania na wizytę, miła Pani poinformowała mnie, że jeśli nie będę o 6:00 tylko o 7:30 to oni nie zdążą zdiagnozować usterki tego samego dnia... a najlepiej żebym zostawił im samochód na kilka dni... :shock:
                                          Stefan_KTP

Komentarz

• ruwado
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 14892
                                            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Stefan_KTP
                                            Pani poinformowała mnie, że jeśli nie będę o 6:00 tylko o 7:30 to oni nie zdążą zdiagnozować usterki tego samego dnia... a najlepiej żebym zostawił im samochód na kilka dni... :shock:
                                            Pocieszę, że nie tylko w Wimarze - Zakręt tak samo. najlepiej zostawić bryczkę i czekać na odzew. tylko nie wiadomo kiedy.
                                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• locaj85
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 482

ASO BIERANOWSKI BYDGOSZCZ ul. Jana Pawła II --------- OSZUSCI!!!!!!!!

problem : wyciek oleju do ukłądu chłodzenia

ASO: planowanie głowicy, wymiana uszczelki, twierdzili ze sprawdzili chlodnice oleju i recyrkulator..., 3 dni w serwisie

auto odebralem z uszkodzonym sprzeglem ( slizgao sie) PANOWIE PROBOWALI MI WMOWIC ZE MAM CZIPA ROBIONEGO NA 140 HP ( cytat: 3 mechanikow jezdzilo i na pewno ma czpia) !!!! stad sprzeglo i uszczelka... na drugi dzien mieli mi podlaczyc auto do kompa i pokazac wykresy, dziwnym zbiegiem okolicznosci nie mogli sie polaczyc z kompem.... >

i zeby nei bylo watpliwosci auto czipa nigdy - 1-szy wlasciciel

PO naprawach problem z olejem nadal sie pojawial wiec ich oszczałem - dopiero w SIEDLCACH - POLECAM- wymienili mi chlodnice oleju i PO PROBLEMIE

w SUMIE PRZEZ ASO BIERANOWSKI przeszlo 4 tysw plecy!!!

poza tym niekompetentni sa dla mnei ejszcze ASO Krotoski Cichy na Unii Lubelskiej w Poznaniu- nie umieja nawet siwatel i geometrii ustawic ( 4 razy robili mi)

POLECAM CARSED SIEDLCE

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez krzys301

witaj,

niestety w pewnym sensie mialem podobne (i w sumie to troche mam...) odczucia.

wychodzi na to, ze gwarancja to w duzej mierze fikcja.... i kupowanie nowego ma sens jak chcesz miec auto nie jezdzone wczesniej przez kierowce, ktory mogl je zniszczyc, lub np. nie jest po dachowaniu.

ogolnie plichta w gdansku daje d...py na calej linii - koledze w Fabii zapomnieli po przegladzie dokrecic korek oleju z dolu auta w zwiazku z czym przezyl niezly szok na drodze....

ogolnie wrazenie jest takie, ze albo olewaja, albo staraja sie wmowic ze ten typ tak ma, albo po prostu psuja auta....

a jak ktos powiedzial - pierwszy nowy samochod sprzedaje sprzedawca, nastepny serwis.... widac skodzie nie zalezy :-(
                                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Dig Dug
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 1306
                                                  • Seat

ASO w Krośnie Podkarpacie, zlewają klienta. Sprzedajacy aroganccy, niedouczeni - zdolność do negocjacji cen ZERO. daje dywaniki i chlapacze albo wypad.
                                                  Lakiernia jak prywatna garażowa, nie widziałem tam komory lakierniczej.
                                                  Kolega miał wadę fabryczną i dopiero jak mu powiedziałem, że jest to wada i wszyscy wymieniają bez problemu, to łaskawie mu zamówili część i wymienili. Wcześniej wciskali mu cienote, że to nie podlega gwarancji.

ASO w Tarnowie. Negocjacje cenowe OK, narazie mam doświadczenie z serwisami okresowymi i te OK, naprawiałem lakierniczo auto i to też OK, załatwiałem szkodę z OC sprawcy też OK, ustalilismy co zrobią i powiedzieli, że to wykonują, a sciągnięcie od ubezpieczyciela po ich stronie.

Widać co robią przy aucie, hala przeszklona i jak się stoi przy oknie, to ma się maske 1,5m przed sobą, a w razie czego mozna podejsc i sie podpytac. Gość pokaże co i jak i nie pyszczy ze nie wolno itp.
                                                  Była O1 jest F2.

Komentarz

• andriu21tg
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2008
                                                    • 1499

ja za to bardzo zadowolony z emidy w rudzie sl. na ocp mamy swoje rabaty i z tego co wiem kilku z ocp tez tam bylo i rowniez ma te same odczucia co ja..Co do ASO w TG rowniez odradzam!!

Komentarz

Pracuję...